Ankara Valiliği'nden kesme çiçekçilik hamlesi

Ankara Valiliği, Başkent'te kesme çiçekçiliği geliştirmek için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, çiçek üreticilerinin gerekli üretim teknolojisi konusunda rehberlik edecek elemanları yetiştirmek üzere Tayvan'da incelemelerde bulunacak ve örnek projeler geliştirecek.

Vali Alaaddin Yüksel, Ankara'da kesme çiçekçilik çalışmaları yapılması için düğmeye bastı. Başkentin sıcak su kaynakları bakımından oldukça zengin ilçeleri olduğuna dikkat çeken Yüksel, hem verimli toprakları olan hem de böylesi önemli sıcak su kaynaklarını bünyesinde bulunduran bir şehrin bu potansiyelinin kentin ekonomisine kazandırılması gerektiğini kaydetti. Yüksel, "Bu ekonomik kazanımda hiç kuşku yoktur ki; en doğru sektörlerden biri de kesme çiçek üretimidir. Ankara'nın hayali Türkiye'nin kesme çiçek ihtiyacını karşılayan hatta yurtdışına ihraç ederek döviz girdisi sağlayan bir üretim potansiyelini yakalamaktır." dedi.

Türkiye'de Antalya, İzmir ve Yalova illerinde de kesme çiçek üretiminin yapıldığını belirten Vali Yüksel, bu illerin kesme çiçekçilik sektöründen çok yüksek gelir elde ettiğini, Ankara'nın da bu iller arasına girmesi gerektiğini vurguladı. Yüksel, Kazan, Sincan ve Çubuk ilçelerinde çiçek üreticiliğine başlandığını, bu ilçelerdeki üreticilerin de desteklendiğini, 2012 Temmuz ayı itibarı ile toplam 3 bin 400 metrekarelik alanda kesme çiçekçilik üretiminin yapıldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber